ITIL® 4 Foundation

Kom godt fra start med ITIL 4 Foundation – og bliv rustet til din videre ITIL-uddannelse.

Om ITIL Foundation

ITIL 4

En ny opdateret ITIL© 4 version er lanceret i Q1 2019 og afspejler det tidssvarende fokus på Informationsteknologi, som en central del af langt de fleste virksomheder. Derfor giver ITIL 4 arkitekturen nu vejledning til at styre IT Service Management, ITSM, i hurtigt voksende og komplekse IT-miljøer.

ITIL 4 vejleder i Value System, Guiding Principles og arbejdsmetoder, der er vigtige for både IT-professionelle og en bred gruppe af fagfolk og ledere, der arbejder med den digitale transformation. Kursisterne får en fundamental forståelse for ITIL 4 arkitekturen, kopling til agile metoder samt ITSM-koncepter og -terminologi.

En væsentlig fordel, som kursister gennem tiden har oplevet, er det fælles sprog, der forbedre kommunikationen mellem IT-professionelle. Og til forretningen, som har brug for IT services i deres værdikæde, der understøttes af ITSM praktikker og principper.

ITIL® er et registreret varemærke tilhørende AXELOS Limited, som anvendes med tilladelse fra AXELOS Limited. Alle rettigheder forbeholdes.

Forud for ITIL V3 var der en ITIL v2 der blev offentliggjort i 2001, som på sin side igen byggede på en første version, der var en samling af IT Service Management best practice fra 1980erne og frem.

Så dette ITIL 4 kursus bygger på mere end 30 års ITSM-erfaringer, der er opsamlet, konsolideret og opdateret af IT-professionelle fra mange forskellige forretningsområder.

ITIL 4 har udviklet sig til at levere en end-to-end Digital Operating Model og Service Value Chain, der dækker leverance og vedligeholdelse af IT-produkter og services, som en del af den IT, der bidrager til og understøtter ledelsen af organisationernes forretningsstrategi.

Det indeholder ITIL 4 Foundation kurset

Kurset vil dække hele pensummet for ITIL 4 Foundation niveau, herunder de grundlæggende ITIL processer og give et overblik over aktiviteterne i de forskellige faser. Deltagere vil dermed opnå grundlæggende viden om ITIL-terminologien, strukturen, de basale koncepter og forståelse for hovedprincipperne i ITIL Best Practices for IT Service Management. Kurset afsluttes med en certificering, i form af en skriftlig eksamen.

ITIL 4 Transition kursus

Har du gennemført ITIL V3:2011 certificering i løbet af 2017/18 og føler dig godt inde i det faglige stof, så kan du vælge ITIL4 Transition tilbud, hvor en ITIL-underviser hjælper dig i gang med et selvstudie for at tage en ITIL®4 Foundation certificeringstest

Forudsætninger for deltagelse på ITIL 4 Foundation kurset

Kurset er for alle IT medarbejdere, som vil arbejde struktureret og professionelt med IT service og support, og som ønsker at blive ITIL Foundation certificeret. Ingen krav til forudsætninger udover en grundlæggende IT-forståelse.

Målgruppe

Kurset er relevant for it-professionelle, dvs. service desk medarbejdere, infrastruktur admins., IT-ledere, -projektledere og -arkitekter. ITIL procesansvarlige og serviceejere, service- og kundeansvarlige samt interne og eksterne ITSM-konsulenter

Undervisningen i ITIL 4 Foundation

ITIL4 Foundation er et 2 dages kursus, der gennemføres af autoriserede danske ITIL-undervisere, der også er IT Service Management konsulenter i BusinessNow.

Undervisning gennemføres på dansk af danske undervisere der anvender engelsk kursusmateriale og certificeringstest. I andet halvår 2019 forventer vi at tilbyde kursusmateriale også på dansk.

Dag 1 kl. 9:00-17:00:

Key concepts of service management

 • Value creation, outcomes, costs and risks
 • Services and service relationships
 • The four dimensions of Service Managment
 • The ITIL service value system
 • The activities of the service value chain
 • The nature and use of the guiding principles

Dag 2 kl. 9:00-17:00:

Selected ITIL practices and key terms

 • Service management practices
 • General practices
 • Technical practices

Certificeringstesten

På grund af den nye struktur og mængden af nyt ITIL4 materiale, er der tale om en ny ITIL®4 certificeringstest. Kursister der vælger at tage ITIL4 certificeringseksamen får en eksamensvoucher, der giver adgang til at kunne gennemføre Certificeringstesten på et tidspunkt efter eget valg. Enten med det samme efter kurset eller på et valgfri tidspunkt efter kurset. En uge efter kurset tilbyder BusinessNow en online spørgetime for de der vil fordybe sig lidt mere i ITIL4 kursusmaterialet.

Certificeringstesten er en multiple-choice test med 40 spørgsmål, der hver har 4 svarmuligheder. Med mindst 26 rigtige svar opnår man ITIL4 certificeringen.

I løbet af kurset er der introduktion og eksempler på certificeringstesten, så man får kendskab til pensum og multiple-choice test konceptet.

Prisen på ITIL 4 Foundation kursus

Prisen for en plads på et åbent BusinessNow ITIL 4 kursus er:

 • 8100,-kr. eks. moms, hvis man ønsker kursus med certificeringstest.
 • 6300,-kr. eks. moms, hvis man ønsker kurset, men ikke vil tage certificeringstesten.

Kurset kan også gennemføres som internt virksomhedskursus på dansk eller engelsk. Kontakt info@businessnow.dk for tilbud på virksomhedskursus, eller hvis du har uddybende spørgsmål om ITIL kurset.

 • Kursus
 • ITIL 4 Foundation Kursus
 • ITIL 4 Foundation Kursus
 • Sted
 • Aalborg
 • København
 • Dato
 • TBA
 • 29 – 30 oktober

Tilmeld dig ITIL 4 Foundation kursus eller ITIL 4 Transition kursus

Kontakt os for mere information og svar på spørgsmål:

Mail: info@businessnow.dk

Telefon: +45 70 230 231

ITIL® er et registreret varemærke tilhørende AXELOS Limited, som anvendes med tilladelse fra AXELOS Limited. Alle Rettigheder forbeholdes.